UNA istražuje: Šta se sve prodaje na ulici i kako prodavci liječe reumu za šest maraka?

Ulični prodavci prodaju sve i svašta

13.08.2023. 21:10
  • Podijeli:

Od kašika, viljuška, noževa, preko odjeće i obuće, otpakovanih pelena, kolica za bebe, guma, alata, pa do sedla za konje - i sve to na trotoaru. Ulični prodavci prodaju sve i svašta. Od novih do stvari u fazi raspada.

"Kakve su cijene ovdje? Kako se dogovoriš. Nisu skupe cijene. Kako ide prodaja? Kako ko se dogovori. Od pola marke do dvije marke, pa do 100 maraka. Koliko možete zaraditi za jedan dan? Pa 10 do 15 maraka", priča za UNA TV Vladimir Petrović koji skoro 30 godina prodaje polovne stvari na ulici.

Nešto više zaradi Mile Vukmirović, koji je 33 godine ulični prodavac.

"Kako se kreću cijene kod vas? 18, 20 maraka zavisi od česme i tuš baterije. Koliko zaradite u toku dana? Ja radim samo nedjeljom i zaradim oko 50 KM", kaže nam Vukmirović kojem je kao penzioneru sa malom penzijom prodaja na ulici dodatni prihod u kućni budžet.

Drago Ignjatović ne prodaje na trotoaru. On ima štand na pijaci. I mamac priču za kupce. Masažerom liječi od osteoporoze do artritisa.

Saznajte u prilogu Danine Rakita kako  liječi reumu za samo šest maraka. 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()