Uklonjen objekat koji se spominje i u kultnoj pjesmi Zabranjenog pušenja

Ovaj objekat je koji je prije rata bio jedno od popularnih okupljališta Saralija, nakon rata je bio u ruševinama i van upotrebe

13.11.2022. 17:09
  • Podijeli:
dom_invalida_Trebevic_foto_Biznisinfo-1668324300253.webp Foto: Biznisinfo

Planinarski dom, poznat kao Dom invalida na Trebeviću, uklonjen je, izvještava BiznisInfo.ba.

Ovaj objekat je koji je prije rata bio jedno od popularnih okupljališta Saralija, nakon rata je bio u ruševinama i van upotrebe.

No, nedavno su te ruševine i ostaci objekta uklonjeni, a parcela na kojoj se nalazio dom je raščišćena.

Ovaj objekat se spominje i u kultnoj pjesmi Zabranjenog pušenja “Balada o Pišonji i Žugi”, koji su iz ovog objekta “maznuli kasetaš” prije nego što su se ukradenim autobusom zaputili ka moru.

Nije poznato koji je razlog uklanjanja ostataka doma i da li neko planira graditi nešto novo na ovoj lokaciji.

Inače, Trebević je u posljednje vrijeme postao pravo gradilište, što se odnosi na dio koji je pripao RS-u, a u kojem se gradi ili je izgrađeno nekoliko objekta, a planirani su i brojni drugi.

U dijelu koji se nalazi u FBiH gradnja je zabranjena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()