UKC ponosan na još jednu pobjedu ljekara

Hirurški tim Službe za vaskularnu hirurgiju UKC RS uspješno je izveo operaciju aneurizme trbušne aorte sa urođenom anomalijom

07.07.2023. 14:55
  • Podijeli:
ukc-64a808f8de6cc.webp Foto: UKC

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić izjavio je da je riječ o još jednoj pobjedi ovog centra, zaposlenih, ali i zdravstvenog sistema Republike Srpske.

"Sa ponosom moram da kažem da je UKC postao prestižna zdravstvena ustanova, koja je rame uz rame sa evropskim i svjetskim centrima. Dokaz tome jeste da smo ovih dana uradili veoma kompleksnu operaciju, da smo osposobljeni prvo da otkrijemo takvu anomaliju na krvnom sudu, a zatim da imamo najbolje operacione sale", rekao je Đajić.

On je istakao da je UKC posebno ponosan na stručnjake koji mogu da rade vrhunske i veoma komplikovane operacije koje se u mnogim centrima u regionu ne rade.

"Naša obaveza, a i želja, jeste da nastavimo sa uspjesima, da unapređujemo rad UKC-a, nabavljamo novu opremu, poboljšamo uslove boravka pacijenata i radimo na edukaciji našeg kadra u prestižnim ustanovama regije, Evrope i svijeta", naveo je Đajić.

On je načelniku Službe UKC-a za vaskularnu hirurgiju Milanku Maksiću i njegovom timu čestitao za uspješnu izvedenu operaciju, kao i dosadašnji rad na unapređenju vaskularne hirurgije.

Maksić je istakao da nije riječ samo o aneurizmi trbušne aorte, već o udruženoj aneurizmi sa Lerišovom bolesti.

"Operaciju je otežao potkovičasti bubreg koji je prirastao uz zid aneurizmatske vreće. Sve anomalije sam intraoperativno otkrio", rekao je Maksić i pohvalio svoj tim mladih budućih vaskularnih hirurga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()