Udruženje Pomozi.ba donirat će 100.000 KM za nastradale od zemljotresa u Maroku

Novac će biti izdvojen iz fonda za elementarne nepogode

09.09.2023. 21:49
  • Podijeli:
zemljotres Maroko 4-64fc3cd02d1b8.webp Foto: Reuters

Udruženje Pomozi.ba donirat će 100.000 konvertibilnih maraka za nastradale od zemljotresa u Maroku. Novac će biti izdvojen iz fonda za elementarne nepogode.

"Nakon što narednih dana naši aktivisti dođu na lice mjesta vidjet ćemo gdje je najpotrebnije da se navedena sredstva utroše. Za sada apel sa naše strane nećemo pokretati", saopćili su iz Pomozi.ba.

Razoran zemljotres koji je pogodio Maroko odnio je najmanje 1.037 života, dok je 721 osoba povrijeđena.
Izvještaji govore da postoje velike poteškoće u dolasku do udaljenih sela u planinama Atlas koja su ozbiljno pogođena zemljotresom.

Kako je navedeno, postoji opasnost da će proći dani prije nego što spasioci uspiju doći do tih sela u kojima se nalaze stari objekti, kuće i zgrade.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()