U znak solidarnosti: Mostovi u Zenici u crvenoj boji turske zastave

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak su pogodila južne dijelove Turske s epicentrom u Kahramanmarasu

10.02.2023. 21:35
  • Podijeli:
zenica_most-63e6aa90d5a70.webp Foto: Anadolija

U znak solidarnosti s turskim narodom zbog katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zatražio je od nadležnih služi da mostovi u Zenici tokom vikenda budu osvijetljeni crvenom bojom, bojom nacionalne zastave Turske.

Portal "Zenicablog" javlja da je gradonačelnik Zenice Kasumović potpisao i Zaključak kojim su odobrena sredstva u iznosu od 10.000 KM za pomoć Turskoj. On je danas uputio telegrame saučešća pobratimskim gradovima Zenice u Turkiye i to Uskudaru (Istanbul), Karsiyaki (Izmir) i Kahramankazanu (Ankara).

Prethodno je gradonačelnik Kasumović uputio telegram saučešća Ambasadi Turske u Bosni i Hercegovini i ambasadoru Sadiku Baburu Girginu.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak su pogodila južne dijelove Turske s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

Ministar zdravstva Turske Fahrettin Koca saopštio je večeras da je broj poginulih od posljedica razornih zemljotresa na jugu te zemlje povećan na 20.213, a da je broj povrijeđenih porastao na 80.052.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()