U FBiH u septembru prosječna neto plaća bila 1.140 KM, a bruto plaća 1.766 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za septembar nominalno je viša za 0,2 posto, a realno niža za 1,3 posto u odnosu na prethodni mjesec

16.11.2022. 21:32
  • Podijeli:
marke_km_armindurgut_pixsell.jpg Foto: Foto: Armin Drugut/PIXSELL

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za septembar 2022. u Federaciji BiH iznosila je 1.140 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za septembar nominalno je viša za 0,2 posto, a realno niža za 1,3 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za septembar 2022. nominalno je viša za 14,2 posto, a realno niža za 3,3 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za septembar u FBiH iznosila je 1.766 KM, i nominalno je viša za 0,3 posto, a realno niža za 1,2 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom za septembar 2022. godine nominalno je viša za 14,5 posto, a realno niža za 3,1 posto.

U septembru 2022. ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH je 539.334. U odnosu na prethodni mjesec broj zaposlenih se povećao za 1,3 posto, a broj zaposlenih žena za 2,7 posto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()