U Budvi otkazan koncert ukrajinskog rock benda "Lyapis Trubetskoy"

Stotine građana izrazili nezadovoljstvo jer prema njihovim tvrdnjama ovaj bend širi "rusofobne poruke i prikuplja novac za ukrajinsku armiju"

15.02.2023. 17:00
  • Podijeli:
lyapis-trubetskoy_lyapis_trubetskoy 1-63ecfdfb6ca01.webp Foto: Lyapis Trubetskoy

Koncert ukrajinskog rok benda "Lyapis Trubetskoy" otkazan je u Budvi nakon spontanog okupljanja stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo jer prema njihovim tvrdnjama ovaj bend širi "rusofobne poruke i prikuplja novac za ukrajinsku armiju".

Ovo je drugo otkazivanje koncerta ove rock na Balkanu, a prije nekoliko dana grupa je trebalo da održi koncert u Domu omladine Beograd.

Јučerašnji koncert bio je zakazan u jednoj budvanskoj diskoteci, ali je usljed velikog nezadovoljstva građana Budve, koncert premješten u Kotor.

Јedan od građana Budve koji je iskazao nezadovoljstvo povodom održavanja koncerta ovog "ukrajinsko-bjeloruskog Tompsona" bio je i novinar Igor Damjanović, koji je za Srnu izjavio da je nastup ovog benda morao da bude otkazan.

"Spontani revolt pokazale su sinoć i stotine građane Budve, odlučnih da po svaku cijenu spriječe nastup esktremističkog rok benda "Lyapis Trubetskoy", na čijim nastupima širom svijeta se šalju se rusofobne poruke i skuplja se pomoć za ukrajinsku armiju", rekao je Damjanović.

On je istakao da "bratoubilački rat" Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju i siguran je da većina građana Crne Gore želi da što prije zavlada mir i zaustavi stradanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()