Treću godinu zaredom: Hemofarm dobitnik priznanja „Najbolji poslodavac“ za 2024. u Bosni i Hercegovini

U isto vrijeme, status STADA grupe kao poželjnog mjesta za rad potvrđen je proglašenjem za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu

Autor: PR tekst
18.01.2024. 14:25
  • Podijeli:
Hemofarm-65a926a9741f1.webp Foto: Hemofarm

Treću godinu zaredom Hemofarm je dobitnik priznanja „Top Employer“ (Najbolji poslodavac) za 2024. u Bosni i Hercegovini i Srbiji od strane „Top Employers Institute“, nezavisne organizacije koja globalno ocjenjuje kompanije u pogledu njihove posvećenosti ljudskim resursima. U isto vrijeme, status STADA grupe kao poželjnog mjesta za rad potvrđen je proglašenjem za najboljeg poslodavca u Evropi za 2024. godinu.

„Najbolji poslodavac, priznanje koje dobijamo po treći put jeste potvrda našeg konstantnog  ulaganja u ljude i nihov profesionalni razvoj, te stvaranja još boljih uslova za naše zaposlene u svim sektorima. Zapošljavamo kadrove različitih profila i životne dobi, koji imaju priliku da nauče mnogo i razvijaju se dalje u jednoj internacionalnoj j kompaniji. Zato ostajemo na istom pravcu, svakodnevno unapređujući svaki segment rada i poslovanja za dobrobit i naših zaposlenih i društva u cjelini”, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Nakon procjene od strane nezavisnih stručnjaka, koji su Hemofarm poredili sa najboljim praksama u industriji u 20 različitih  oblasti, utvrđeno je da je Hemofarm ostvario najviši rezultat u sistematičnom pristupu biznis strategiji, strategiji u vezi sa zaposlenima i njihovim razvojem, svrsi i vrijednostima, njegovanju različitosti i jednakosti, kao i u održivom razvoju. Takođe, dobrom rezultatu doprinijela je i HR digitalizacija.

„Izuzetno sam ponosna što smo ponovo dobili `Top Employer` priznanje, jer to potvrđuje našu posvećenost da zaposlenima u STADA grupi pružamo jedinstvenu kulturu koja promoviše njihov individualni rast i inspiriše ih da doprinose našoj svrsi da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner“, istakla Simona Berger, izvršna direktorka ljudskih resursa u STADA grupi.

U toku 2023, STADA je na svim svojim lokacijama u Evropi uspješno pokrenula GoFluent, online platformu učenja jezika koja je dostupna svim zaposlenima, sa ciljem podsticanja još bliže saradnje u čitavoj organizaciji. Osim toga, STADA je podržala koleginice i kolege u radnom okruženju uvođenjem platforme za brigu o mentalnom zdravlju, obezbjeđujući podršku 24 časa dnevno ne samo zaposlenima, već i njihovim porodicama. STADA je prepoznata po svojoj jedinstvenoj korporativnoj kulturi i izuzetnoj posvećenosti zaposlenima dodjelom „Top Employer“ priznanja i u Njemačkoj, Rumuniji i Velikoj Britaniji.

Sa oko 300 zaposlenih u BiH, Hemofarm je značajan poslodavac koji pruža širok izbor pozicija za sve zainteresovane kandidate. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()