Tik, tak, tik, tak: Ističe rok za neradnike

Ministri i direktori svih republičkih uprava i upravnih organizacija do danas treba da raskinu ugovore o radu

31.12.2022. 10:07
  • Podijeli:
Vlada Repubike Srpske_Vlada RS_zgrada_ Foto Dejan Rakita PIXSELL-1669107703791.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Ministri i direktori svih republičkih uprava i upravnih organizacija do danas treba da raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena u njihovim institucijama, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta.


 

To je od njih zatraženo u dopisu koji im je upućen iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.


 

"Ukoliko se nakon zadatog roka ustanovi da se i dalje takva lica nalaze u radnom odnosu, odgovorna lica-rukovodioci biće sankcionisani, a to znači razriješeni funkcija na kojima se nalaze", ističe se u dopisu koji je potpisao šef Kabineta predsjednika Vlade Željko Đurić.


 

Dopis je upućen svim ministarstvima, te direktorima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Agencije za državnu upravu, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, DŽender centra, v.d. pravnog predstavnika Kancelarije pravnog predstavnika, kao i direktorima Službe za zajedničke poslove Vlade, Helikopterskog servisa i Ugostiteljskog servisa Srpske.


 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je ranije da nerad neće biti tolerisan i da će u narednom periodu zahtijevati veću odgovornost od ljudi koji vode javna preduzeća ili institucije u Srpskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()