Taste Atlas: Suho meso iz BiH među 50 najboljih mesnih jela

Ocijenjeno sa 4.6 u opisu stoji kako je suho meso bosanski specijalitet koji se priprema soljenjem, sušenjem i dimljenjem goveđeg mesa na hrastovoj vatri

30.03.2023. 23:38
  • Podijeli:
suho_meso_agroklub 1-6425eb7a81d8a.webp Foto: Agroklub

Taste Atlas, svjetska enciklopedija tradicionalnih jela, predstavila je listu 50 najboljih mesnih jela, a na 11. mjestu našlo se suho meso iz Bosne i Hercegovine.

Ocijenjeno sa 4.6 u opisu stoji kako je suho meso bosanski specijalitet koji se priprema soljenjem, sušenjem i dimljenjem goveđeg mesa na hrastovoj vatri.

Meso ne smije biti presuho, a potrebna je posebna vještina i znanje kako bi se jelo pravilno pripremilo.

Budući da je za pripremu suhog mesa potrebna posebna stručnost, metode se obično prenose s jedne generacije na drugu.

Meso se tradicionalno začinjava bijelim lukom ili biberom, a toliko je popularno da je sastavni dio većine bosanskih gozbi i slavlja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()