Sve je u prirodi koja nas okružuje: Svaka žena želi da bude lijepa

Sestre Jelena i Bojana već godinama vrijedno prave prirodnu kozmetiku Refresh za njegu kože i kose i čine radost ženama

28.02.2023. 14:02
  • Podijeli:
refresh_privatni arhiv 3-63fcaf62bcc1a.webp Foto: Privatni arhiv - Refresh

Žene žele da budu lijepe, često za njegu traže što prirodnije preparate.

Svaka žena želi da pronađe odgovarajuće kreme za lice i losione za tijelo, ali sve češće njihova koža neočekivano loše odreaguje na razne kozmetičke proizvode.

Tako su sestre Jelena i Bojana odlučile da krenu praviti  njihove proizvode, kremice, losione, ulja....a žene širom Bosne i Hedrcegovine rado koriste ove preparate.

Prirodu su zavoljele još kao djevojčice i to zahvaljujući majci, a Jelena je diplomirala ekologiju. Znale su koje su biljke korisne i ljekovite za kožu, što je ovim dvjema sestrama bilo odlična podloga za početak rada na proizvodima koji su danas svima poznati kao prirodna kozmetika „Refresh“.

“Nakon završenog Prirodno matematičkog fakulteta u Banjaluci, smjer -  Ekologija i zaštita životne sredine, posao sam dobila i radila u skroz drugoj struci.

“Međutim ljubav za proizvodnjom prirodne kozmetike i takvog načina života, naveli su me da napustim državnu instituciju i da se usudim da ostvarim svoje snove”, kaže za portal UNA Jelena Klasan, koja zajedno sa sestrom već godinama  na bh. Tržištu, ali i šire nudi  njihove proizvode, bez konzervansa, bilo kakvih hemijskih dodataka, pod imenom Refresh.

Prvu kremu Jelena je napravila zbog sestre Bojane

Kaže da proizvode isključivo pravi sama i svojim znanjem o ljekovitom bilju koje je stekla prilikom školovanja na fakultetu  i to je prenijela u njihovu kozmetiku.

“Prvu kremu sam napravila zbog svoje sestre Bojane, koja je imala izrazito osjetljivu i jako dehidriranu kožu i nikako nije uspijevala da pronađe odgovarajuće proizvode za njegu svoga lica, što je učinilo dosta starijom nego što je bila.

Kako su nju znali i njen problem, kada se lice oporavilo, prvo na njenu preporuku dolazile su mi njene prijateljice i tako se počeo širiti krug ljudi.

Majka Radmila dosta uticala na odabir

Ova ideja za proizvodnjom prirodne kozmetike javila se u meni još odmalena, mada je mama Radmila dosta uticala na to jer je ona oduvijek forsirala njegu prirodom u želji da nas zaštiti od štetnih uticaja industrijske kozmetike”, priča Jelena.

Dodaje da poslije na fakultetu, kada kad je i sama uvidjela kakav je zaista uticaj biljaka na  nas i kakav je uticaj same prirode želja je postaja sve jača i jača.

“Na početku pravile smo kozmetiku tako što smo kupovale osnovne sirovine. Međutim često ninisam bila zadovoljna kvalitetom ulja koje sam kupovala, činili su mi se da su bili jako lošeg kvaliteta a samim tim na kraju ne bih bila zadovoljna ni krajnjim proizvodom.

Zajedno s majkom posijala ljekovito bilje

I tako mama Rada i ja smo se odlučile da posijemo svo to ljekovito bilje kako bi našim divnim ženama pružile prirodu i njegu kakvu zaslužuju.

Naše uzgajalište ljekovitog bilja takođe smo i sertifikovali od strane OCS-a (Organic sertificated sistem)  gdje su kontrolori ove organizacije sve ispitali da li je to stvarno organskog porijekla .

Sa našim uljima kvalitet krema je postao nevjerojatno bolji.

U ponudi imamo kreme, tonike, ulja , biljne vaginalete, čajeve, tinkture, uljane serume, pilinge, sredstva protiv opadanja kose, kreme za djecu, kreme za ekceme...

Neprerađeni pčelji vosak kao emulgator

Svi preparati su prirodnog porijekla gdje čak kao emulgator samo koristimo ne prerađeni pčelinji vosak...

Svi proizvodi su jako dobro upijajući, hranljivi i ne ostavljaju masne tragove na koži”, kaže Jelena za portal UNA.

Ističe da im, za sada, niko ne pomaže prilikom obrade njihovog uzgajališta ljekovitog bilja.

Uskoro na tržište s firmom “Herbalrefresh” i novim katalogom

“Otvorili smo firmu "HERBALREFRESH" i uskoro će biti profesionalni katalog, naljepnice sa deklaracijom, logo i sve ostalo kako bi zadovoljili zahtjeve korisnica”, zaključuje Jelena.

Kaže da su ona i njena sestra rođene u Sarajevu, te da imaju kupce u ovome gradu, ali da još uvijek nisu plasirale svoje proizvode u Sarajevo, a to im je svakako namjera i želja.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()