Šulić: Vlada odgovorno radi na snižavanju cijena

Šulić je rekao da će do kraja sedmice biti poznata informacija o dodatnim proizvodima čija će cijena biti snižena na nula odsto marže, a u okviru aktivnosti "Društveno odgovorni" pokrenute polovinom ove godine

26.09.2023. 12:38
  • Podijeli:
denis-sulic-dejan-rakita-pixsell.jpg

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas u Narodnoj skupštini da će Vlada nastaviti da se ponaša odgovorno i da sa odgovornim proizvođačima radi na snižavanju cijena i svega što može prouzrokovati dodatne inflatorne udare na građane.

Šulić je rekao da će do kraja sedmice biti poznata informacija o dodatnim proizvodima čija će cijena biti snižena na nula odsto marže, a u okviru aktivnosti "Društveno odgovorni" pokrenute polovinom ove godine.

"Litar ulja je, na primjer, u ovim odgovornim kompanijama koštao 2,8 KM, a lani je cijena bila oko šest KM. Dakle, ovo što preduzimamo je nastavak aktivnosti i kampanje gdje smo, pored tržnih centara koji su se odricali dijela marže, uveli i proizvođače iz Republike Srpske koji se žele odreći dijela marže", rekao je Šulić odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa".

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije godinu ograničila marže na osnovne životne namirnice.

Šulić je rekao da je, između ostalog, podijeljeno više hiljada paketa osnovnih životnih namirnica za najugroženije porodice u Republici Srpskoj, a u okviru kontingenta "interventnih nabavki".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()