Stotine građana na protestu za Azru Spahić: Bahatim vozačima stati u kraj!

Na mjestu pogibije građani u suzama ostavljaju cvijeće, navodeći da je Azrinim roditeljima podrška sada potrebna više nego ikada.

28.05.2023. 18:34
  • Podijeli:
Sarajevo protest protiv bahatih vozaca UNA 01-647381502953f.webp Foto: UNA

Nakon tragične pogibije Azre Spahić (25), mlade doktorice koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao Armin Berberović, na mjestu tragedije okupilo se više stotina građana koji poručuju da je krajnje vrijeme da se bahatim vozačima stane u kraj!

Od Azre se opraštaju i njene kolege ljekari i medicinski radnici, koji su u bijelim mantilima izašli na ulicu. Na mjestu pogibijie građani u suzama ostavljaju cvijeće, navodeći da je Azrinim roditeljima podrška sada potrebna više nego ikada.

Ogorčeno kažu da se bahatim vozačima mora stati u kraj. Naglašavaju da ovo nije prva ovakva tragedija koja je potresla Sarajevo i BiH, podsjećajući na slučaj kada su 2016. godine poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, koje je "golfom" usmrtio Sanjin Sefić, koji je osuđen na 16 i po godina zatvora.

Okupljeni od vlasti traže da manje računa vode o projektima, a više o mladim životima. Očekuju da se preduzmu odgovarajuće mjere kako bi svi građani bili bezbjedni u saobraćaju i jednaki pred zakonom, smatrajući da bahati vozači ne dobijaju adekvatne kazne.

Podsjetimo, Azra je poginula u petak naveče kada je na nju naletio "mercedes" kojim je upravljao Armin Berberović, koji je nakon nesreće uhapšen i tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Inače, Berberović nema položen vozački ispiti i u vrijeme nesreće je bio pod dejstvom alkohola. Zbog svega danas je vanredno zasjedala Vlada Kantona Sarajevo koja je usvojila niz mjera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()