Stanje na bh. putevima: Na više pravaca opasnost od odrona

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

23.02.2024. 07:12
  • Podijeli:
odron shuttrstock-648e9891731da.webp Foto: Shutterstock

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar, ovoga jutra se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone.

Zbog jakog vjetra upozoravamo na puteve: Blažuj-Tarčin-Konjic, Bihać- Bosanski Petrovac- Ključ, Jajce- Donji Vakuf- Bugojno, Ormanica- Gradačac, Olovo- Kladanj i Glamoč- Mliništa.

Apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode uslovima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()