Šta je Srpska open donio Banjaluci?

Nije se tražila samo ulaznica više, već i krevet više

24.04.2023. 19:06
  • Podijeli:

Nesvakidašnjih sedam dana u Banjaluci. Pune tribine sa više od 70 hiljada gledalaca, popunjene VIP lože, navijači na nivou, teniseri prezadovoljni. Tražila se ulaznica više, ali mnogi su mečeve pratili preko TV ekrana u fan zoni.

Mađar Žolt, glavni supervizor, koji je prije četiri mjeseca kada je bio ovdje, nije vjerovao da može da ovakav teniski centar bude tu. On je u tom razgovoru rekao da li imamo plan B ako ne završimo ovaj teniski kompleks i naš odgovor je bio da on ne postoji i da ćemo sve završiti“, rekao je Bojan Vujić,  predsjednik Organizacionog odbora teniskog turnira Srpska open.

Nije se tražila samo ulaznica više. Tražio se i krevet više, i prije početka i za vrijeme trajanja turnira.

„U principu bili smo 100 odsto popunjeni, ne samo popunjenosti soba nego i kreveta. Baš smo danas izvukli izvještaj, samo goste nismo imali iz Velike Britanije, Španije i Portugala, samo te tri države. Raspolažemo sa 148 kreveta u 67 soba i u proteklih sedam dana otprilike smo imali nekih 700 noćenja, u prosjeku 100 noćenja dnevno“, kazao je Nemanja Kukić, menadžer jednog banjalučkog hotela.

Banjaluku je u proteklih sedam dana, tvrde iz Turističke organizacije, posjetilo više od 50 hiljada turista. To je potvrdila i naša anketa.

“Atmosfera, energija, lale svuda. Mnogo vam je lep ovaj glavni trg”.
“Tenis, sport. Meni se sve svidja. Odakle ste? Iz Slovenije.”
“Lijep je grad, evo nisam bio od 2019. Uređenje, predivan je grad, cvijeće”.
“U gradu Banjaluci mi se sviđa široke zelene površine, staze, ljubaznost ljudi i uopšte otvorenost prema svakome i svemu”.
“Jako lijep. Ja sam dugo godina u Austriji, a inače sam rodom iz Bihaća i tu sam došao kod sestre. Banjaluka je jako divna, jako divan grad”.

Čini se da je ovaj događaj Banjaluku, barem na sedam dana, pozicionirao na prvo mjesto svjetske turističke mape. Samo da tako i ostane.

Opširnije u prilogu Nevene Moravac.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()