Sedam godina postojanja udruženja "Iskra": Enis Bešlagić obradovao mališane

Tim povodom održana je radionica izrade zdravih slatkiša i promovisan novi ambasador Udruženja glumac Enis Bešlagić.

08.09.2023. 16:54
  • Podijeli:
Enis Bešlagić i ISKRA-64fb2f970090f.webp Foto: SRNA

Članovi Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" danas su povodom "Zlatnog septembra", mjeseca podrške djeci i adolescentima oboljelim od raka, obilježili sedam godina od početka rada Roditeljske kuće "Iskra".

Tim povodom održana je radionica izrade zdravih slatkiša i promovisan novi ambasador Udruženja glumac Enis Bešlagić.

Predsjednik Udruženja "Iskra" Miladin Berić rekao je Srni da je održana radionica izrade zdravih slatkiša u saradnji sa Zoranom Glišićem, osnivačem prve zdrave poslastičarnice u Banjaluci u kojoj su učestvovali mališani i roditelji koji trenutno borave u Roditeljskoj kući.

"Danas smo promovisali još jednog ambasadora našeg Udruženja, glumca Enisa Bešlagića, dosadašnji i sadašnji ambasador i dalje je rukometaš Mladen Bojinović, od prije dva i po mjeseca", rekao je Berić.

Berić je istakao da će se oba ambasadora zalagala za dobrobit i bolji položaj djece oboljele od raka i njihovih porodica u društvenoj zajednici, a sve to u skladu sa misijom, vizijom i ciljem Udruženja.

On je naveo da Roditeljska kuća "Iskra" raspolaže sa sedam apartmana koji su već duži period u potpunosti popunjeni.

Berić je dodao da će večeras u okviru obilježavanja "Zlatnog septembra" u Istočnom Sarajevu na Sokocu biti organizovana podjela promotivnog materijala /informativni leci, baloni, zlatne trakice, bedževi udruženja/.

On je naveo da će povodom obilježavanja "Zlatnog septembra" volonteri i mladi Udruženja "Iskra" sutra od 10.00 do 14.00 časova na Trgu Krajine u Banjaluci dijeliti zlatne trakice, promotivni materijal i balone s ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme s kojima se suočavaju porodice i djeca oboljela od raka.

Berić je rekao da će sutra od 20.00 časova do ponoći zgrada Kulturni centar Banski dvor i zgrada Gradske uprave Banjaluka, te Zeleni most biti osvijetljeni u zlatnu boju, simboličnu boju djece oboljele od malignih bolesti.

On je pozvao građane da se fotografišu pored osvijetljenih građevina i fotografije pod haštagom #lightupgold i #zasvijetlizlatno/zasvijezlizlatno postave na društvene mreže u znak podrške malim herojima velikog srca.

Prema riječima Berića, 16. septembra biće održana likovna radionica u dvorištu Roditeljske kuće, a učesnici su djeca oboljela i liječena od malignih bolesti u saradnji sa likovnim umjetnicima.

Berić je rekao da je tokom septembra planirana i radionica edukativno-informativnog karaktera, u kojoj će učesnici biti djeca osnovnoškolskog uzrasta i djeca izliječena od raka Mladice Republike Srpske, u saradnji sa Narodnom univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()