Ročište u predmetu "Džena Gadžun" ponovo odgođeno

Amila Gadžun je nakon odgađanja ovog ročišta kazala kako je svaki put sve teže doći

01.02.2024. 18:04
  • Podijeli:
Dzena Gadzun_PIXSELL Armin Durgut-650c43895ccde.webp Foto: PIXSELL/Armin Durgut

Ročište u predmetu "Džena Gadžun" u Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je ponovo odgođeno.

Branitelj drugooptužene Nine Jovanović, Damir Koldžo, je tražio izuzeće predsjednice Vijeća.

Na današnjem ročištu trebao je svjedočiti otac preminule djevojčice Muris Gadžun.

Amila Gadžun je nakon odgađanja ovog ročišta kazala kako je svaki put sve teže doći.

"Vidjet ćemo dokle će ovo ići", kratko je kazala, prenosi Avaz.

Muris Gadžun je istakao kako ne želi dati izjavu dok se ne završi njegovo svjedočenje u ovom predmetu.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji “Dr. Bejtović” obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postupak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja. Suđenje je prekinuto i prošli put.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()