Raj nadomak grada: Banjalučani obožavaju Vrućicu

Visoke temeprature za ovo doba godine izmamile su brojne Banjalučane i turiste da dođu na plažu i uživaju.

18.02.2024. 20:14
  • Podijeli:

Možda ovo mjesto poput Pariza ne ugosti godišnje šest miliona posjetilaca, ali svakako da privlači veliki broj turista. Samo pet kilometara od centra Banjaluke nalazi se pravi raj na zemlji. Mjesto koje privlači posjetioce bilo ljeto ili zima.

Zadivila je krajiška ljepotica mnoge, čak i stare Rimljane i Turke. Na ovom prostoru, koje se nalazi samo 5km od centra, formirano je prvo gradsko naselje današnje Banjaluke, poznato kao Gornji Šeher, danas Srpske Toplice. Ovo mjesto je bogato izvorima tople vode i velikom broju banja, zbog čega je Banjaluka vjerovatno i dobila ime.

Visoke temeprature za ovo doba godine izmamile su brojne Banjalučane i turiste da dođu na plažu i uživaju.

"Ja sam prvi put ovdje i jako je lijepo, jako lijepa zemlja, lijepi ljudi. Mislim da ćemo opet da dođemo uskoro. Nažalost moj engleski je loš ali ja ne mogu da opišem svoje utiske", kazao je turista iz Rusije, Pajol Simonov.

"Dolazio sam više puta, Banjaluka je fenomenalno mesto, čist, lepo je što imate ovu banju, mnogo je dobro. Čuli smo da su neki legionari se lečili ovdje, dolazili na oporavak", priča nam Užičanin Vojimir Bojović.

I upravo je to ono što ovo mjesto čini pravim biserom Banjaluke. Mjesto gdje se topla voda izvora miješa sa hladnim Vrbasom. Kažu da je voda u bazenima temperature od 24 do 34 stepena, liječi reumatizam, probleme sa srcem i različite kožne bolesti.

O tome najbolje svjedoče brojni Banjalučani. Jedan od njih je i LJuban Mlađenović koji već 40 godina dolazi na ovu plažu.

"Ove su vode najbolje za reume, išijase i one su jako za te stvari, jako jako dobre i narod dolazi i liječi se ovdje, liječi se po 21 dan i super im je", priča nam Mlađenović.

Vida Udovičić iz Banjaluke, takođe kaže da poznaje brojne primjere kojima je ova ljekovita voda pomogla.

"Većina mojih prijateljica dolazi ovdje i ljeti i zimi baš upravo zbog toga što pomogne, naročito ljudi koji su otišli vani, kažu i pored njihovih banja opet banjalučke banje s Toplica su baš ljekovite. Evo vidite i djeca ovdje, maloprije pričaju da im je pomoglo vezano za zglobove tako da preporučujem svima da dođu", kazala nam je Udovičićeva.

A to vam i mi, toplo preopručujemo. Bilo kao lijek ili bijeg od svakodnevnice, ovo mjesto je pravi raj nadomak Banjaluke. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()