Radost za najmlađe:: U sred dana, četiri Deda Mraza obradovala mališane u Sarajevu

Mališani, ali i stariji građani, nisu krili svoje oduševljenje

27.12.2023. 22:05
  • Podijeli:

Dok su se prije krišom spuštali niz dimnjak i ostavljali poklone pod bor, danas ne jedan, nego četiri Deda Mraza obradovala su mališene svojim dolaskom u sred dana. 

Kako je izgledao dolazak i reakcija mališana u Sarajevu gledamo u prilogu Maje Popović.

Mališani iz vrtića Košuta u Sarajevu ali i stanovnici naselja koji su se okupili ne kriju oduševljenje.

 ANKETA!

"Zanimljivo je, zanimljivo. Djeci najviše ali i nama.
Radujem se, isto kao malo dijete, vidite. Isto kao malo dijete. Ona sada pita je li ovo pravi deda mraz. Je li pravi? Ne, možda nije. A možda i jeste".

Sa poklonima su stigla četiri Deda Mraza, među njima i najveće iznenađenje, djevojka Minka prerušena u "Deda Mraza.

Iskreno izazov je bio gore prijeći, kao i svaki put kada krenemo u nešto. Navikli smo na ova spuštanja i visine.Ja sam više ošuštenija gore nego na zemlji, i manje smotana gore nego na zemlji. Mi gore dok smo čekali da pređu irvasi i Djeda Mraz čuli smo graju, djecu i stvarno je bilo prelijepo", kaže Minka, član GSS Sarajevo.

Ovo je već druga godina kako Opština Novo Sarajevo zajedno sa GSS Sarajevo ovom manifenstacijom obraduje mališane.

"Svjedoci ste bili sami koliko su se djeca radovala, djeca iz vrtića Košuta ali i osnovne škole Hrasno koji su izašli sa prvog i drugog časa i propratili ovaj događaj", kaže Hasan Tanović, načelnik Opštine Novo Sarajevo

"Sve je uvijek sigurno i osigurano i onda je svako izdvojio to neko svoje vrijeme i onda kada vidite ovakvu reakciju, onda vam je sve jasno sto to radimo", ističe Mahir Tuka,  član GSS Sarajevo.

A onda je uslijedila dodjela paketića u vrtiću. Pitali smo mališane kakav poklon žele od Deda Mraza.

ANKETA!!!

"Vodeni auto.
Sat ben ten. A jesi li slušao ove godine. Jesam.
Slušao sam a hoću jednu loptu.
Lego kockice".

I definitivno, često je i malo dovoljno za sreću. Kako mališanima, tako i odraslima. UNA

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()