Profesionalno ili rekreativno: Skijanje je oduvijek za one s malo "dubljim džepom"

Za savladavanje početnih koraka potrebno je 10-ak časova, a cijene variraju

12.02.2023. 21:54
  • Podijeli:

Bilo da se bavite profesionalno ili samo rekreativno, skijanje je uvijek bilo za one sa nešto dubljim džepom.

Tako i danas, da bi jedna četvoročlana porodica otišla deset dana na planinu, za smještaj, ski-pasove, hranu, opremu i ski-instruktora potrebno je više hiljada maraka. 

Najmlađi, logično, još ne razmišljaju o novcu i cijenama, pa mogu da uživaju u zimskim čarolijama. 

Već od pete godine mališani bi trebalo da počnu da uče svoje prve skijaške korake, jer tada se, kažu instruktori, najbrže uči. 

Za savladavanje početnih koraka potrebno je 10-ak časova, a cijene variraju.

„Ako je grupna nastava, to je najpovoljnije, cijena najjeftinija, po djetetu 20 KM sat. Grupa podrazumijeva od 5-10 djece u grupi. Naravno, tu se i malo sporije uči, pošto je više djece. Ako je individualna nastava, tu sad u zavisnosti od toga da li je jedan polaznik sa jednim učiteljem, dva, tri ili četiri polaznika, cijena je od 60-100 KM po satu",  pojašnjava šef Ski-škole OC Jahorina Nebojša Mitrović

Za skijanje je potrebna i adekvatna oprema.

Osim skafandera i jakne koje morate kupiti, skije, štapove, pancerice i kacigu možete iznajmiti.

„Komplet za odrasle osobe, kada govorimo o standard opremi, dnevno iznosi 30 KM. Ako uzimate na četiri i više dana, dobijate neki popust. Za djecu je komplet 20 KM, na više dana je takodje popust",  kazao je radnik u jednom od jahorinskih ski-rentala Miroslav Petrušić

Brojne su akcije koje je pokrenuo Olimpijski centar Jahorina kako bi najmlađe privukao na planinu. Samo ove godine dodijeljeno je više od 4 hiljade besplatnih ski-pasova za djecu iz Istočnog Sarajeva

 „U sklopu akcija “Hiljade skija za našu djecu” i “Hiljadu kaciga za našu djecu”, akcija koje se organizuju drugu godinu zaredom, dodjeljuju se besplatne skije i pancerice za djecu učesnike. 

U tu kategoriju spadaju sva djeca do 18 godina starosti. Kada smo tek pokrenuli akciju, radilo se o djeci starosti od 7 do 18 godina, medjutim mi imamo i mladje dobitnike i one koji žele da nauče da skijaju i sa tri, četiri godine.

Za Jahorinu, Bjelašnicu, Igman ili za bilo koju drugu zimsku turističku destinaciju u BiH da se odlučite, nećete pogriješiti, ali ćete za potpuno uživanje, morati da izdvojite koju marku više. Kada pitate one koji to svake godine rade, rećiće vam - isplati se.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()