Jeste li čuli za Čokorska polja? Evo kako možete provesti slobodan trenutak

Više detalja u prilogu donosi Jelena Dojčinović

19.02.2024. 23:00
  • Podijeli:

A evo dobre ideje kako provesti popodne, dan, koji sat, trenutak je već premalo. Ovaj prilog "pozajmili" smo od naših kolega iz Popodneva jer Jelena Dojčinović ga je napisala i doživejla srcem. Što da to ne podjelimo sa vama.

Zamislite ovo... Životinje, čist vazduh, uživanje, a na sve to odradite vrhunski trening koji pokreće apsolutno sve i jedan mišić u tijelu. Da, moguće je, a moguće je i sklopiti prijateljstvo koje izgleda ovako...


"Radimo sve sa leve strane, konjske leve strane, radi levog oka. Levo oko mu oštriju sliku daje i jasniju sliku, pošto u desnom oku vidi troduplo više nego što je uobičajeno. Sad tebe može zamišljati kao da si zgrada neka, zato se konji jako i plaše i svega. Da mu miš naiđe on se uplaši. Zato uvijek s konjama uvijek pažljivi moramo biti, tihi, nježni. Sve u svemu, sve što se radi radi se u mirnoći i dobroti", objašnjava trener Dejan Lojić.

 Ljubav prema ovim životinjama, kao što možete da vidite, gaje mnogi. A šta vam više treba od ovoga? Nekima, očigledno, apsolutno ništa...

"Jednostavno me privlači ljetota konja, volim ih ovako iz srca stvarno. Ionako volim životinje, pa nekako njih najviše#, ističe Anđela Šućur, član Konjičkog kluba "Čokorska polja.

Trener s nevjerovatnim iskustvom od 40 godina svakim danom se sve više raduje uspjehu mladih učenika. Potrebna je ogromna žrtva da se stigne do velikih takmičenja, pa se s osmijehom na licu prisjeća osjećaja koji ne gubi na snazi.

"Nije lako, ali osjećaj je predivan, to ne može da se opiše riječima, zato što je to hala gdje ima 20 hiljada ljudi, bukvalno, gdje su ljudi na dva metra od skakališta. Ja, recimo, prvi put kad sam se takmičio na takvom takičenju, ja sam stigao do druge prepone i psihički nisam mogao dalje, jer vi ne možete da zamislite šta je to 20 hiljada ljudi, morate da se isključite kompletno, ali je osjećaj nevjerovatan", priča Ivan Dimitrijević, trener.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()