Pravi primjer humanosti: Mladi iz Bosanske Krupe nahranili nemoćne

Između ostalog, ističe da su organizovali i pomoć za narod Turske i Sirije, koji je bio pogođen zemljotresom

18.01.2024. 07:28
  • Podijeli:
Mladi Humanost-65a8c3d87e705.webp Foto: Screenshot

Udruženje mladih "Fokus" iz Kozarske Dubice, u okviru projekta "Dobra djela", tokom prošle godine podijelilo je 17.000 toplih obroka na kućnu adresu 40 sugrađana u stanju socijalne potrebe.

Ističe da su spisak korisnika napravili zajedno sa lokalnim Centrom za socijalni rad, a kako kaže, ne gledajući na nacionalnu i vjersku pripadnost.

– Od malih nogu sam volio pomagati drugima, a zvanično Udruženje mladih ‘Fokus’  osnovao sam 3. marta 2017. godine sa svojim prijateljima. Iza nas je dosta uspješnih akcija i projekata – rekao je Krivdić.

Dodaje da svakodnevno obilaze 40 sugrađana u stanju socijalne potrebe i nose im tople obroke.

– Pored toga, kupujemo lijekove, ogrev, higijenu. Imamo i projekat ‘Užine’, koji radimo sa Udruženjem ‘Pomozi.ba’ iz Sarajeva, gdje 90 đaka u stanju socijalne potrebe redovno u školi dobija školsku užinu, a godišnje podijelimo 15.000 užina – ističe Krivdić.

Dodaje da su u projektu “Doniraj garderobu” tokom prošle godine podijelili sedam tona garderobe, a na apel sugrađana, pokrenuli su i m:tel humanitarni broj za liječenje sugrađanke Ljiljane Kovačević.

– Posjetili smo u dva navrata trinaestočlanu porodicu Bećirević iz Bosanske Krupe i tom prilikom odnijeli garderobu, potrebne životne namirnice, higijenu i novčana sredstva. U Zenici smo posjetili mladog uličnog pjevača Mustafu Hrustića, kojeg život nije mazio, i tom prilikom odnijeli veliki zvučnik s mikrofonom, garderobu, hranu i novčana sredstva. Za Ramazanski bajram u centru grada podijelili smo 3.000 baklava, 70 buketa cvijeća i 250 paketića za djecu, a za Novu godinu paketićima obradovali 450 djece u seoskom i gradskom području – kaže Krivdić.

Između ostalog, ističe da su organizovali i pomoć za narod Turske i Sirije, koji je bio pogođen zemljotresom, pišu Nezavisne.

– Našu saradnju van granica BiH imali smo u Africi, u državama Uganda i Kenija,  gdje smo sagradili tri bunara, donirali 11 iftara za više od 200 djece, donirali garderobu i odjeću, te za Kurban-bajram donirali dvije krave i 20 ovaca. Sela koja su uključena u ove akcije bila su Malaba Obore i Mpogo iz Ugande, te selo Asinge iz Kenije – kaže Krivdić.

Napominje da nijedna akcija i projekat ne bi bili realizovani da nije bilo nesebične pomoći donora i volontera, i zahvalio im svima na pomoći.

– Hvala vam svima koji ste bili uz nas u 2023. godini, a posebno našim volonterima koji su višak svog vremena posvetili pomaganju drugima – rekao je on.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()