Požari širom BiH: Teslić, Tuzla, Zenica, Sokolac...

Vatra je sinoć ušla između kuća, a izgorio je jedan pomoćni objekat

02.04.2024. 07:49
  • Podijeli:
pozari_BiH_vjetar_foto_FB-660b932bb5611.webp Foto: Facebook

Brojna mjesta u BiH pogođena su požarima, a vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom u nastojanju da zaustave širenje vatre.
Jedan od najvećih je sigurno onaj u mjestu Koprivna kod Vranduka.

Ništa nije bolje ni u Tuzli gdje se na području tuzlanske mjesne zajednice Požarnica aktiviralo nekoliko požara, a sinoć se sve zbog jakog vjetra i pogoršalo.

Za razliku od Zenice, ovdje je osim požara veliki problem što su ovi predjeli neočišćeni od mina pa je samim tim i gašenje otežano.

Situacija na požarištu u Mladikovinama je katastrofalna, vatra je ušla između kuća, a izgorio je jedan pomoćni objekat, saopćila je Vatrogasna jedinica Teslić.

Vatra je sinoć ušla između kuća, a izgorio je jedan pomoćni objekat.

Požar je i u Konjević Polju, a prostire se na više od 20 hektara. Zvaničnih informacija o požaru nema od nadležnih institucija, a prema riječima mještana, uzrok je ljudski faktor.

Veliki požar izbio je i u sokolačkom selu Košutice, a zbog vjetra se jako brzo proširio i zahvatio crnogoričnu šumu, koja je planula. Vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo i dalje brani kuće od vatre koja se širi šumom.

Nadležni prethodnih dana pozivaju uporno građane da budu savjesni prilikom boravka u prirodi. I ovaj put mole za odgovornost i razumijevanje težine situacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()