Poništeno akademsko zvanje Sebije Izetbegović

Senat UNSA odlučio

06.03.2023. 15:27
  • Podijeli:
unsa-6405f7b132e43.webp Foto: UNA

Senat UNSA je razmatrajući analizu komisije u vezi sa provjerom i vjerodostojnosti postplomskog studija Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na današnjoj sjednici donio odluku da se zadužuje reketor UNSA da donese rješenje kojim se poništava upis u matičnu knjigu magistranata iz 1998. godine na ime Izetbegović Sebija.

Odluka je donesena sa 30 glasova ZA , pet protiv i šest je bilo uzdržanih.

Nije dozvoljena žalba Rektoratu, ali je dozvoljena nadležnom sudu.

Kako je kazao Rifat Škrijelj odluka je donesena iz razloga što Sebija Izetbegović nije ispunila ispitne procedure na fakultetu u Zagrebu.

Ovo može uticati na angažman na Medicinskom fakultetu, gdje radi kao profesor.

Na pitanje novinara kako prokomentariše krivičnu prijavu koju najavljuje Izetbegovićeva, Škrijelj kaže - bolje da je pokazala dokumentaciju koju tvrdi da ima.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović najavila je da će danas podnijeti krivične prijave "za zloupotrebu položaja i prekoračenja ovlasti, za diskriminaciju kao i za iznošenje neistina u pokušaju njene diskreditacije kao redovnog profesora UNSA" protiv više osoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()