Pomozite najslađim mrvicama: Donirajte mlijeko

Majke koje doje, a žele pomoći i drugim bebama za sve informacije mogu se javiti na broj telefona 051/343-066 svaki radni dan u periodu od 7 do 15 časova ili na e-mail: banka.mlijeka@kc-bl.com.

13.10.2023. 13:12
  • Podijeli:
banka humanog mlijeka ukc rs-65291ea91297d.webp Foto: FACEBOOK

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske pozvali su majke koje doje, a koje su u mogućnosti da doniraju mlijeko Banci humanog mlijeka u Banjaluci.
Iz UKC-a Srpske podsjećaju da je u Klinici za dječije bolesti 6. jula ove godine počela sa radom Banka humanog mlijeka kako bi povećali šanse za preživljavanje i bolji razvoj prijevremeno rođene djece.

Majke koje doje, a koje su u mogućnosti da doniraju svoje mlijeko za sve informacije mogu se javiti na broj telefona 051/343-066 svaki radni dan u periodu od 7 do 15 časova ili na e-mail: banka.mlijeka@kc-bl.com.

Banka humanog mlijeka je projekat realizovan u sklopu tradicionalne humanitarne kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima”, koju je pokrenula tadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a na inicijativu Udruženja prijevremeno rođene djece “Mrvice”.

“Srećan sam i ponosan što naša banka humanog mlijeka uspješno radi i što sve majke koje imaju mogućnost, mogu da doniraju mlijeko za naše male heroje”, rekao je Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra.

Biljana Suzić, subspecijalista ishrane zdrave i bolesne djece, naglasila je da ishrana majčinim mlijekom sa svojim jedinstvenim nutritivnim i imunološkim vrijednostima značajno doprinosi pravilnom razvoju i preživljavanju prijevremeno rođene djece.

“Kada majka nema dovoljno mlijeka za svoju bebu dokazano je da kao najbolja zamijena može da posluži donirano majčino mlijeko. Ovim putem pozivamo i druge majke koje su u prilici da doniraju višak mlijeka koje je dragocjeno za naše najmlađe pacijente”, rekla je Suzić.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()