Planira se gradnja ceste koja će povezati dva bh. grada s Hrvatskom

Zvanična odluka će se donijeti na sjednici Vijeća ministara i Vlade RH

06.03.2023. 08:00
  • Podijeli:
putevi-anadolija.jpg

Dragan Čović je u Ravnom izjavio kako će se raditi dva projekta izgradnje cestovne infrastrukture u saradnji BiH i Hrvatske.

Prema njegovim riječima, planirana je nadogradnja mosta na Savi koji povezuje Orašje i Županju te izgradnja ceste koja će Tomislavgrad i Posušje povezati s Aržanom u Hrvatskoj, piše Hrvatski Medijski Servis.

Čović je na zajedničkoj konferenciji s hrvatskim ministrom prometa Olegom Butkovićem i načelnikom Ravnog Andrijom Šimunovićem najavio jačanje intenziteta kada je u pitanju rad na zajedničkim projektima između BiH i Hrvatske, a čemu bi trebala pridonijeti i zajednička sjednica Vlade RH i novog saziva Vijeća ministara.

"Brzo ćemo ići u realizaciju da povežemo Aržano s jedne strane i Posušje i Tomislavgrad s druge strane. Ono što je već dugo vremena rađeno, a nikada nije privedeno svrsi tako da jednostavno našim ljudima omogućimo lakšu komunikaciju, pogotovo sada kada je Hrvatska ušla u eurozonu i Schengenski prostor", rekao je Čović.

Nije navedeno kuda bi tačno prolazila cesta od Tomislavgrada i Posušja do Hrvatske.

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović potpisali su u Ravnom Ugovor o izgradnji regionalne ceste R428, dionica Zavala-Orahov Do-Granica RH (Slano), vrijedan oko 7,3 miliona eura.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()