Pitanje za političare: Zašto dijaspora iz Amerike kupuje Domu zdravlja hemodijalizno vozilo

Nabavka vozila marke Ford Tranzit rezultat je saradnje menadžmenta Doma zdravlja Velika Kladuša i jedne neprofitabilne organizacije iz dijaspore

07.11.2022. 10:17
  • Podijeli:
kladusa_vozilo_foto_DZVelikaKladusa-1667812039326.webp Foto: DZ Velika Kladuša

Dom zdravlja Velika Kladuša od petka prošle sedmice, bogatiji je za još jedno putničko vozilo koje će se koristiti za prijevoz hemodijaliznih pacijenata do Kantonalne bolnice Bihać.

Nabavka vozila marke Ford Tranzit rezultat je saradnje menadžmenta Doma zdravlja Velika Kladuša i jedne neprofitabilne organizacije iz dijaspore.

"Posebno se želimo zahvaliti koordinatorima iz dijaspore: Subhiji Rizviću – Fort Wayne, Nedžadu Husiću – Chicago i Mirzetu Ćatiću iz Detroita koji su kroz akcije skupili i izvršili donaciju novca u iznosu od 35.000$, a ostatak sredstava do iznosa od 99.000 KM uplatila je ZU “Dom zdravlja” Velika Kladuša iz vlastitih sredstava", naveli su iz ove zdravstvene ustanove.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()