Pažnja vozačima! Izbjegavajte duža putovanja u najtoplijem dijelu dana

Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

21.06.2024. 07:16
  • Podijeli:
vožnja automobil pixabay-645748b9bbff7.webp Foto: Pixabay

Iz BIHAMK-a zbog izrazito visokih temperatura mole vozače da u najtoplijem dijelu dana, ukoliko je to moguće, ne voze na dužim relacijama.

- Ukoliko ipak morate, pravite češće pauze i unosite u organizam dovoljne količine vode. Budite maksimalno oprezni i skoncentrisani na vožnju. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, naročito na dionicama prema jugu zemlje - navedeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Danas do 18 sati izvode se radovi na mostu u Konjicu (na M-17), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Zbog izrazito frekventne dionice, formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()