Ovako će izgledati opservatorij na Trebeviću

Ranije je rečeno da je ovaj projekat važan je za obogaćenje turističke ponude Sarajeva

25.02.2023. 15:54
  • Podijeli:
opservatorij_Trebevic_foto_FB-63fa1777d0052.webp Foto: Facebook/Benjamina Karić rođ. Londrc

Završen je idejni projekat rekonstrukcije Astronomskog opservatorija na Trebeviću, objavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Elaborat o opravdanosti investicije je pokazao da je projekat vrijedan ulaganja javnog novca i da predstavlja perspektivan naučni i turistički potencijal. Revitaliziramo i vraćamo Opservatorij našim sugrađanima!, kazala je Karić.

Podsjetimo, Gradski vijećnici Grada Sarajeva usvojili su 2021. godine prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić o pristupanju projektu obnove i restauracije astronomskog opservatorija Trebević.

Ranije je rečeno da je ovaj projekat važan je za obogaćenje turističke ponude Sarajeva ali prvenstveno za nauku i udruženje Orion vudući da Bosna i Hercegovina još nema vlastiti astronomski opservatorij.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()