Oni struju nisu obračunavali, oni su je krali

Zaobišli brojilo i neovlašteno koristili struju

23.02.2023. 17:15
  • Podijeli:
struja-prenos-struje-bandere-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Dok su se u januaru mjesecu mnogi bavili obračunom struje po novoj tarifi, zbrajajući kilovate i sate, dvojica su odlučila da taj proces zaobiđu pa su krali struju.

Naime, Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnice protiv muškaraca čiji su inicijali K.M. iz Krupe na Uni i Š.R. iz Prijedora zbog krađe struje.

U optužnici se navodi da se K.M. od neutvrđenog datuma do 13. januara 2020. godine u Donjem Duboviku kod Krupe na Uni u porodičnoj kući, nakon što je prethodno isključen sa niskonaponske mreže, samovoljno priključio na mrežu i neovlašteno koristio struju tako da nije išla preko brojila, oštetivši banjalučku "Elektrokrajinu" za 2.290 KM.

Za Š.R. se navodi da se od 19. novembra 2018. do 18. novembra 2019. i od neutvrđenog datuma do 7. februara 2020. godine u Donjim Orlovcima kod Prijedora u porodičnoj kući na kojoj ne postoji mjerni uređaj samovoljno priključio na mrežu i trošio struju, oštetivši banjalučku "Elektrokrajinu" za 2.110 KM, saopšteno je iz prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine i novčana kazna za onoga ko suprotno važećim propisima priključi elektroenergetske objekte na elektroenergetsku mrežu i pritom struju troši.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()