Odbornik tužio Grad: Nije mu isplaćena naknada

Prvostepeni sud odbio je njegov tužbeni zahtjev, a žalbeni postupak na drugostepenom sudu je u toku.

16.10.2023. 15:27
  • Podijeli:
prijedor-una-tv.jpg

 U Osnovnom sudu u Prijedoru danas je počelo suđenje po tužbi odbornika Skupštine grada Prijedora Predraga Starčevića protiv grada Prijedora zbog neisplaćene odborničke naknade za januar 2021. godine, prvi mjesec aktuelnog saziva gradskog parlamenta.

Skupština je konstituisana 30. decembra 2020. godine i od ukupno izabranog 31 odbornika, konstitutivnoj sjednici nije prisustvovao jedino Milan Tubin, budući da nije prihvatio mandat u lokalnom parlamentu zbog nespojivosti sa mandatom narodnog poslanika koji je obavljao od 2018. do 2022. u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na njegovo mjesto u prijedorski parlament došao je prvi ispod crte na odborničkoj listi kandidata SDS-a Predrag Starčević kojem je toga istog datuma, 30. decembra 2020. godine, CIK BiH izdao uvjerenje o dodjeli mandata.

Starčević smatra da je, kao i svi ostali odbornici, trebalo da dobije naknadu i za januar 2021. godine i zato tužbom protiv Gradske uprave traži isplatu 712 KM koliko iznosi mjesečna naknada bez obzira na to da li je sjednica održana u nekom mjesecu ili nije.

Skupština grada njegov je mandat verifikovala na prvom narednom zasjedanju održanom 3. februara 2021. godine. Toj sjednici Starčević nije prisustvovao i nije položio zakletvu prilikom verifikovanja mandata, a odborničke naknade počeo je dobijati od tada.

Pravobranilaštvo Republike Srpske, koje u ovom postupku zastupa grad Prijedor, smatra da mandat Starčeviću teče od dana verifikacije mandata u gradskoj skupštini.

Starčevića zastupa advokat Nemanja Šikman, Pravobranilaštvo predstavlja Žana Zrnić, postupak vodi sudija Senad Hadžić, a glavni pretres zakazan je za 29. novembra ove godine.

Pred prijedorskim sudovima Starčević vodi i drugi postupak u vezi sa neisplaćenim odborničkim dodatkom za april 2022. godine za koji je uskraćen jer je propustio uredno obavijestiti predsjednika ili sekretara Skupštine da je spriječen da prisustvuje sjednici Skupštine i jer je propustio opravdati svoj izostanak.

Prvostepeni sud odbio je njegov tužbeni zahtjev, a žalbeni postupak na drugostepenom sudu je u toku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()