Novi presjek incidenata: Uz naočale, snimali i olovkama...

Službenik misije OSCE B.S. prvo negirao, a potom prijavio napad u Doboju

02.10.2022. 16:55
  • Podijeli:
Policija MUP RS_UNA-1663588420735.webp Foto: UNA

Dobojska policija pokrenula je istragu o napadu na B.S. iz Njemačke, službenika misije OSCE/ODIHR u Doboju, koji je policajcima na terenu prvo negirao napad, da bi potom ipak podnio prijavu u PS Doboj 1.

U MUP-u RS navode da im je napad na službenika OSCE u 11.10 časova prvobitno prijavio aktivista jedne političke partije, navodeći da se napad dogodio ispred Osnovne škole ''Jovan Dučić'' u Doboju.

"Po prijavi su postupili policijski službenici PS Doboj 1, koji su obavili razgovor sa navodno napadnutim B.S., službenikom misije OSCE/ODIHR, koji je negirao da je bio napadnut. Naveo je da je ušao na biračko mjesto i počeo snimanje, nakon čega je udaljen sa biračkog mjesta, odnosno da nije bilo fizičkog napada", saopštio je MUP RS.

Dodaju da B.S. nije imao vidljivih povreda ili bilo kakvih drugih tragova koji bi ukazivali da je napadnut.

"Isti dan u 13.55 časova u prostorije dežurne službe PS Doboj 1 obratio se međunarodni posmatrač B.S. sa namjerom da prijavi fizički napad ispred objekta dobojske škole, danas oko 11,10 časova. Rad po ovoj prijavi je u toku", navode u MUP RS.

U presjeku incidenata MUP RS izdvaja da je u 10.50 časova ispred biračkog mjesta u ulici Meše Selimovića u Istočnoj Ilidži uočen Ž.G. koji je nosio naočale za snimanje. Naočale su privremeno oduzete i o svemu je obaviješteno tužilaštvo.

Instrukcije za glasanje

U 12:25 časova u PS Šekovići prijavljeno je da su Š.Đ. i Š.NJ. na biračko mjesto u osnovnoj školi u Šekovićima dovezli nepokretno lice D. D. i istoj sugerisali za koga da glasa.

"Kada je iste upozorila predsjednica Komisije LJ.V. da to ne smiju da rade, navedena lica su istu vrijeđala. Lica Š.Đ. i Š.NJ. biće prekršajno sakcionisana po Zakonu javnom redu i miru", navodi MUP RS.

Lažno predstavljanje

U 10.50 časova D.O. iz Bijeljine je prijavio da joj se u ulici Baje Pivljanina iz automobila "Golf" obratila nepoznata osoba, koja se predstavila kao policijski službenik, tražeći da mu pokaže ličnu kartu.

"Navedena je tom prilikom, kako je navela, zatražila da joj isti pokaže službenu legitimaciju i da se predstavi kako bi se uvjerila da se radi o policijskom službeniku, nakon čega joj je isti vratio ličnu kartu i udaljio se u nepoznatom pravcu. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji se izjasnio da se radi  o krivičnom djelu lažno predstavljanje.

Olovka sa kamerom

Opštinska izborna komisija prijavila je da je u 13.50 časova u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Isočnoj Ilidži M. A. koristila olovku sa kamerom prilikom popunjavanja glasačkog listića.

"Prema njenoj izjavi olovku je dobila od D.M. Olovka je privremeno oduzeta i obaviješteno je tužilaštvo koje je naložilo da se po kompletiranju predmeta protiv D.M. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izborne prevare", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

U Zvorniku glasanje prekinuto na sat vremena

U Zvorniku je na glasačkmo mjestu I i II u naselju Ekonomija glasanje bilo prekinuto od 14.20 do 15.20 časova, zbog toga što član komisije N.T. nije dozvolio jednom građaninu da glasa. Razlog tome je, kako navode u MUP RS, to što je N.T. tu osobu prepoznao kao lice koje je u prethodnom periodu već izlazilo na glasanje.

"Na lice mjesta izašli su članovo Gradske izborne komisije koji su riješili navedeni nesporazum", dodaju u MUP-u RS.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()