Ništa od peletare u KS: Poništen postupak za kupovinu zemljišta

Pristiglo šest ponuda, od čega su dvije bile nepotpune, dok je za ostale četiri ponude utvrđeno da su dostvljene od nekvalificiranih ponuđača

20.12.2022. 08:47
  • Podijeli:
pelet-ivica-galovic-pixsell Cropped (1).jpg Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama Sarajevo-šume poništilo je postupak kupovine građevinskog zemljišta za izgradnju fabrike peleta u Kantonu Sarajevo, nakon što nije dobilo adekvatne ponude.

Preduzeće je u obavijesti 14. decembra navelo da je na javni poziv, koji je objavljen početkom novembra i trajao je 30 dana, pristiglo šest ponuda, od čega su dvije bile nepotpune, te nisu razmatrane, dok je za ostale četiri ponude utvrđeno da su dostvljene od nekvalificiranih ponuđača.

Nepotpune su bile ponude Bogoljuba Vidovića iz Rakovice i preduzeća Mustakbel Bosne d.o.o. Sarajevo.

Ostali ponuđači koji su ocijenjeni kao nekvalificirani su Vahid Memić iz Hrasnice, Suad Ohranović iz Sarajeva, Agencija Partner Nekretnine i zajednička advokatska kancelarija Višnja Dizdarević-Predrag Radovanović-Emin Olovčić - Damir Vrodljak Sarajevo.

O daljem toku postupka direktor preduzeća će odlučiti posebnom odlukom, navodi se.

Raspisivanju ovog konkursa prethodilaje procedura za izradu idejnog rješenja tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta na osnovu kojeg su izrađene specifikacije za zemljište.

Preduzeće Sarajevo-šume tražilo je zemljište površine 15.000 m2, poželjnih dimenzija 100X150 metara, kao i da bude bez opterećenja, riješenih imovinsko-pravnih odnosa i upisano u katastar nekretnina i zemljišnu knjigu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()