Naoružajte se strpljenjem: U ovom dijelu BiH povremene obustave saobraćaja zbog - bojevog gađanja

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćanja

06.09.2023. 12:10
  • Podijeli:
guzve-na-granici1-una.jpeg

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros, 6. septembra, saobraća se uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćanja.

"Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, svakodnevno u vremenu od osam do 15 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Stolac - Ljubinje (na dionici Žegulja - Ljubinje). Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Berkovića i Bileće ka Trebinju.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj - Rudanka - Johovac i regionalnim putem Razboj - Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno - Kupres, Vitez - Nević Polje, Livno - Kamensko, Semizovac - Olovo, Ripač - Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas će, u vremenu od osam do 18 sati, dolaziti do povremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Banja Luka - Čađavica (dionica Han Kola - Stričići).

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()