Nakon snažnog nevremena: Nadležne službe uklanjaju porušena stabla u Banjaluci

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, ekipe aktivno rade na uklanjanju stabala i grana i intervencije se vrše na više gradskih lokacija

02.12.2023. 13:44
  • Podijeli:
Stablo uklanjanje-656b1d21a4b26.webp Foto: Grad Banjaluka

Nadležne službe su na terenu od sinoć i uklanjaju stabla oštećena usljed jakog vjetra, koji je pogodio Banjaluku.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, ekipe aktivno rade na uklanjanju stabala i grana i intervencije se vrše na više gradskih lokacija.

Do sada je uklonjeno palo drveće na području naselja Centar, Borik, Obilićevo, Bistrica, a ekipe i dalje prate situaciju i spremne su za intervencije u slučaju potrebe.

Iz Odjeljenja napominju da ekipe nastoje da u što kraćem roku raščiste i otklone posljedice nevremena.

Naime, sinoć, odmah nakon nevremena na teren su izašli pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Banja Luka, koji su uklanjali oštećena i porušena stabla, prioritetno ona koja su pala uz saobraćajnice kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao.

S obzirom na to da je i za danas na snazi upozorenje na jake udare vjetra, iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice i Odjeljenja za komunalne poslove pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Potrebno je da građani, privredna društva i drugi subjekti preduzmu mjere prevencije od jakog vjetra, da uklone pokretne stvari sa balkona i viših spratova –terasa, obrate pažnju i na moguće lomove drveća i pada predmeta sa objekata.

Usljed jakog može doći do rušenja drveća, te je upućen poziv na dodatni oprez, ali i da se vozila ne parkiraju ispod ili u blizini drveća.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()