Nakon emisije Tragom istine: Skupština KS raspravljat će ubojstvu Ammara Kapidzica

Brat ubijenog Ammara, Nedim Kapidžić, dobio je poziv Komisije za sigurnost Skupštine KS nekoliko dana nakon emitiranja emisije UNA TV "Tragom istine", autora Borisa Breze

28.05.2024. 09:09
  • Podijeli:
una_TRAGOM ISTINE NOVO-65fd9eda49668.webp Foto: UNA

Skupština Kantona Sarajevo raspravljat će 10.6. o o slučaju Ammara Kapidžića, ubijenog 2019. godine u ulici u kojoj je živio.

Brat ubijenog Ammara, Nedim Kapidžić, dobio je poziv Komisije za sigurnost Skupštine KS nekoliko dana nakon emitiranja emisije UNA TV "Tragom istine", autora Borisa Breze. 
U toj epizodi, koja se bavila nesigurnošću u gradovima regije, naš sugovornik je izrazio sumnju u istragu i sudski proces koji se vodio nakon ubojstva njegova brata.
Prema podacima iz istrage, trojica mladića došli su pred Ammarov stan. Ammarov brat sumnja da je među njima bila i četvrta osoba.

Nakon svađe Amel Kurtić hicem iz pištolja je ubio Ammara, nakon čega je izvršio samoubojstvo.

Nakon suđenja, Armin Iglica je za pomaganje osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora, dok je Alem Šojko oslobođen optužbi.

"Osoba koja je sjedila u automobilu jenbila 70 do 80 posto invalid. Tom rukom koja je bila bliža mom bratu, s obzirom da su povrede nastale u prdjelu koljena, ruke i unpredjelu potilja imaju dvije prostrijelne rane - postavlja se pitanje kako je mogla osba koja je suvozac, koja je 80 posfo invalid, mogla nanijeti ne povrede na taj način", izjavio je Nedim Kapidžić za "Tragom istine".

Advokatica koja zastupa Ammarovu obitelj, Adna Dobojlić kaže kako ona za nju ovaj predmet nije završen posljednjom presudom.
"Navodno, čovjek koji ga je ubio je izvrsio samoubistvo. Utvrđeno je da su bila dva pomagača. Međutum, saznanja od porodice su malo drugačija. Poradit ćemo na tome da se utvrdi da li je to bilo tako", riječi su advokatice.

Obitelj Kapidžić očekuje da bi se do novih dokaza moglo doći uspostavom ad hoc komisije, čime bi se omogućio parlamentarni nadzor ovog sudskog postupka. Treba li se ići u reviziju ovog sudskog postupka svoj će stav dati zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici zakazanoj za 10. juni. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()