Dženaza Berizu Belkiću sutra na Gradskom groblju Lav

Dužnost člana Predsjedništva BiH obavljao u mandatu od kraja marta 2001. do općih izbora u oktobru 2002. godine

17.08.2023. 09:26
  • Podijeli:
Beriz Belkic-64dcd4b899ed7.webp Foto: Arhiva

Dženaza Berizu Belkića, bivšem članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je preminuo jučer u 77. godini, obavit će se u petak, 18. augusta, u 17 sati na Gradskoj groblju Lav u Sarajevu.

Rođen je u Sarajevu 8. septembra 1946. godine. Diplomirao je na ekonomskom fakultetu 1989. godine, a od 1996. je bio član i dio najužeg rukovodstva Stranke za BiH.

Kao kandidat ove stranke imenovan je i za člana Predsjedništva BiH. Ovu dužnost je obavljao u periodu od kraja marta 2001. do općih izbora u oktobru 2002. godine. Također obavljao je i niz drugih funkcija, među kojima je član Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ministar za izbjeglice i socijalnu politiku Kantona Sarajevo i druge.

Po isteku mandata u PSBiH 2006. godine povukao se iz politike. Živio je u Sarajevu sa suprugom Azrom, sa kojom ima sina Admira.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()