Međunarodno priznanje OC Jahorina za akciju hiljadu skija za našu djecu

Cilj je učiniti skijanje dostupnim za sve mališane, bez obzira na ekonomski status

Autor: PR tekst
23.05.2023. 09:54
  • Podijeli:
jahorina - oc jahorina 1.jpg-640f57139c9c1.webp Foto: OC Jahorina

Olimpijski centar Jahorina je ovogodišnji dobitnik prestižne međunarodne nagrade od strane Svjetske skijaške federacije FIS za najkreativnije obilježavanje Svjetskog dana snijega. 

Nagrada je u ruke Olimpijskog centra otišla zbog sada već tradicionalnih Akcija „1000 skija i 1000 kaciga“ za našu djecu čiji je cilj da skijanje učine dostupnim za svu djecu bez obzira na ekonomski status porodice, kao i promocija prirode i pravih vrijednosti. Veliki broj mališana dobio je svoju prvu skijašku opremu na dodjeli organizovanoj povodom Svjetskog dana snijega, koja je održana u saradnji s kompanijom TechnoAlpin. Organizatori World Snow Day-a, prepoznali su ovaj događaj kao najkreativniji i pored izuzetno jake konkurencije ovo laskavo priznanje pripalo je upravo Olimpijskom centru Jahorina.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić je izjavio da ova međunarodna nagrada simbolizuje izvanredan doprinos OC Jahorina u promociji zimskih aktivnosti i očuvanju snježnih sportova.

"Veoma mi je drago što je to upravo prepoznala Svetska skijaška federacija. Primarni cilj akcije 'Hiljadu kaciga za našu djecu', kao i kod akcije 'Hiljadu skija za našu djecu' jeste vraćanje djece zdravom načinu života i fizičkoj aktivnosti, a udaljavanje od telefona i kompjutera i 'virtuelnog svijeta'. Pored šanse da uče o prirodi i okruženju u kojem žive, djeca dobijaju priliku da razvijaju svoje samopouzdanje, društvene vještine, kao i porodične veze. Negovanje i stvaranje ljubavi prema planini je nešto što mi razvijamo kod naše djece. Želim da iskoristim priliku, dok sam na mestu direktora OC Jahorina, da skijanje približim svakom djetetu, da nije privilegija onih koji imaju novac", poručio je Ljevnaić.

On je dodao da je do sada u navedenim akcijama podijeljeno preko 500 skija i kaciga.

"Mogu reći da je to samo početak, jer ovo priznanje je dodatni podsticaj za sve zaposlene u Olimpijskom centru da još više rade na stvaranju novih skijaša. Sljedeća faza je skijaški kamp u kojem bi djeca imala znatno povoljnije cijene smještaja nego u hotelima, kao i svih propratnih usluga", poručio je prvi čovjek OC Jahorina.

Podsjećamo, Svjetski dan snijega obilježava se svake godine u januaru, a OC Jahorina je već šest godina neizostavni učesnik.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()