Medicinska sestra u Busovači porodila trudnicu u sanitetu Hitne pomoći

U domu zdravlja je nakon ponoći pronađena trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila

06.01.2024. 11:45
  • Podijeli:
hitna pomoć Zavod za hitnu medicinsku pomoć (2)-654a4c7d4a123.webp Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

U noći sa srijede na četvrtak oko 00:15 sati u sanitetu Hitne pomoći medicinska sestra Dževada je porodila trudnicu iz Busovače koja je rodila zdravu bebu.

U domu zdravlja je nakon ponoći pronađena trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila.

S obzirom na to da je dežurna sestra Dževada Mekić prilikom pregleda ustanovila da je porod već krenuo, uspješno je obavila porod dvadesetogodišnje majke.

U razgovoru za lokalni portal Busovacki.ba Dževada je kazala kako je porod u kolima hitne medicinske pomoći puno teži, ali da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazala je u pravom trenutku kada je ustanovila da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke je uputila porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom.

"Sinoć u transportu PMP u 00:15h pronađena je jedna mlada majka u dobi 20-tih godina. Moram biti iskrena našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju mlada je majka da sve dam od sebe. Imala sam porodilja i više u toku rata i poslije, ali nisam imala priliku da porađam u kolima HMP. Naravno puno je lakše u uslovima da radite, jer puno su teži uslovi u HMP. Hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije da je pacijentica sarađivala i pratila moje savjete", kazala je ona.

Porodilju su predali u GAO – Nova Bila, u stabilnom stanju majke i bebe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()