Ljubav koja se ne može ugasiti: Danas je svjetski dan braće i sestara

Ne postoji dijete koje nije prošlo neke nesuglasice, male svađa i neslaganja. Međutim, kada odrastemo shvatimo koliko je to sve nebitno jer pored sebe imamo najveći životni dar, svoga brata ili sestru

10.04.2024. 09:08
  • Podijeli:
saraibrat-64d9f483336aa.webp Foto: Pomozi.ba

Danas je svjetski dan braće i sestara. Danas posvetite dan svome bratu ili sestri, nazovite ih, popijte kafu, družite se ili ih jednostavno nazovite i recite koliko su vam važni.

Miloš. Еlena. Tara. Danilo. Svi oni imaju nešto zajedničko, odnosno, imaju brata ili sestru. Kažu odrastanje uz njih je značilo je igru ali i uživanje svakog dana, piše "ATV".

Ne postoji dijete koje nije prošlo neke nesuglasice, male svađa i neslaganja. Međutim, kada odrastemo shvatimo koliko je to sve nebitno jer pored sebe imamo najveći životni dar, svoga brata ili sestru. To su nam potvrdili i nešto iskusniji i mudriji Banjalučani, koji kažu da im brat ili sestra znače puno i sve u životu.

Brat ili sestra, naučili su nas vrijednostima i životnim lekcijama. Zahvaljujući njima, naučili smo da dijelimo sve, bezuslovno volimo i budemo u svako doba dana i noći za nekoga. Psiholog Lara Pejić kaže da odrastanje uz brata ili sestru znači razvijanje empatije od najranijeg uzrasta.  

Život je turbulentan, brz i u toj brzini i ne možemo ostvariti nekada mnogo prijateljstava sa drugima. Ali, ukoliko imamo brata ili sestru, mi već imamo najboljeg prijatelja i neraskidivu vezu za života. Jer, ništa nije ljepše i iskrenije, od bratske ili sestrinske ljubavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()