Kupovina pred Novu godinu: Evo do kada će raditi prodavnice u Mostaru 31. decembra

U Mostaru trgovine rade 31. decembra do 18 sati, 1. januar je neradni dan

19.12.2023. 20:03
  • Podijeli:
stari most mostar anadolija (13)-654cadc2980c7.webp Foto: Anadolija

Grad Mostar donio je odluku prema kojoj se pravnim i fizičkim osobama, koje obavljaju djelatnost trgovine, obrta, te starih i tradicionalnih zanata na području Mostara u nedjelju, 31. decembra, utvrđuje radno vrijeme najduže do 18 sati, i u utorak, 2. januara uobičajeno radno vrijeme.

U cilju osiguravanja pretpostavki za normalan protok roba, ljudi i usluga u danima Nove 2024. godine, iznimno se dozvoljava pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju navedene djelatnosti, a na koje se odnosi ograničenje Odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnosti na području Mostara (objekti kojima nije dozvoljen rad nedjeljom, praznicima i neradnim danima), obavljanje poslovnih djelatnosti za koje su registrirani, u dane nedjelja, 31. decembra utvrđuje se radno vrijeme do 18 sati, i u utorak, 2. januara 2024. godine uobičajeno radno vrijeme, stoji u saopštenju Grada Mostara.

Također se navodi kako je 1. januara neradni dan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()