Kako izbjeći probleme s majstorima: Dobar dan-dobar dan, molim vas cjenovnik

Sve je teže naći dobrog majstora

11.02.2023. 07:30
  • Podijeli:
majstor električar pixabay-1665237393607.webp Foto: Pixabay

Da li ste znali da imate pravo da tražite predračun prije nego što popravka počne?

Kada se pokvari bojler, pukne slavina, zapuši cijev ili strada utičnica, eto posla za majstore.

Bez drugog izbora bili su i oni kojima je ovih dana jedna firma popravljala bojler i utičnicu.

"Javio se jedan potrošač, vidi se pokušaj obmane. Potrošaču je za promjenu utičnice naplaćeno 5.000 dinara, a zanimljivo je kako su oni podvedeni, pod neke sasvim druge troškove koji nemaju veze s tim što je ugrađeno. Tako da je on obmanut i preko računa, za uslugu koja mu je pružena, uopšte nije navedena", kaže Jovan Ristić iz udruženje potrošača "Efektiva".

Dešava se da vam majstor preko telefona kaže jednu cijenu, ali kada pogleda kvar, zaključi da je ona veća. Zbog toga dobro pogledajte šta piše u predračunu prije nego što ga potpišete.

Predračun je obavezan za radove koji koštaju više od 5.000 dinara, ali vi imate pravo da ga tražite i za manje iznose.

"Dobar dan – dobar dan. Molim vas cjenovnik i molim vas identifikujte se, da vidim iz koje ste radnje, gdje ste, šta ste. Uopšte nemojte da vas bude sramota, ako krene da se buni, onda: gospodine, nećemo raditi s vama", predlaže Jovan Ristić.

Mirjana Damjanović iz Tržišne inspekcije savjetuje građanima da vode računa šta potpisuju, da se unapred dogovore o usluzi i da pogledaju šta im trgovac daje.

I ovdje važi pravilo bolje spriječiti, nego liječiti, odnosno tražiti pomoć od tržišne inspekcije. Dakle, dogovor sa majstorom mora da ima pisani trag – predračun i fiskalni račun, piše RTS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()