Još jedan razlog za slavlje: Maturanti u ovom bh. gradu dobijaju po 300 KM

Svaki ljubuški maturant dobit će po 300 maraka podrške, a troškove proslave maturalne večere također će „pokriti“ Grad i Zapadnohercegovački kanton.

23.03.2024. 09:29
  • Podijeli:
maturanti-una-foto-3-.jpg

Gradsko vijeće Ljubuškog u petak je usvojilo odluku o dodjeli jednokratne finansijske podrške maturantima Grada Ljubuškog za školsku 2023./2024.

Svaki ljubuški maturant dobit će po 300 maraka podrške, a troškove proslave maturalne večere također će „pokriti“ Grad i Zapadnohercegovački kanton.

“Nastavljamo praksu od prošle godine da Grad Ljubuški izdvaja značajna finansijska sredstva, otprilike 80.000 KM. Podršku će dobiti svi maturanti koji pohađaju škole na području Grada Ljubuškog, uključujući i učenike koji dolaze iz susjednih općina/gradova te i svi maturanti koji imaju prebivalište na području Ljubuškog, a učenici su škola u drugim sredinama. Također, tradicija je već četvrtu godinu da Grad Ljubuški i Ministarstvo finansija kantona Zapadnohercegovačkog zajednički pokriju troškove maturalne večere”, rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Vijećnici su podržali i Prijedlog zaključka o davanju ovlasti za zaključivanje Ugovora o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i udjela nad društvom Radio televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()