Inspekcija na UNSA: Traže dokumente po prijavi poništenja doktorata Izetbegović

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS) danas su ušli na Univerzitet u Sarajevu (UNSA)

24.03.2023. 13:06
  • Podijeli:
sebija-izetbegovic-anadolija (1)-641d92265d2e9.webp Foto: Anadolija

Kako nam je rečeno iz KUIP-a, riječ je o insekcijskom nadzoru po prijavi za poništenje doktorske diplome Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“Inspekcijski nadzor na okolnosti iz prijave još nije okončan i tačno je da je danas nastavljen na Univerzitetu u Sarajevu. Iz tog razloga, davanje bilo kakvih informacija u ovom trenutku bilo bi preuranjeno. Nadzor je nastavljen nakon što je prekjučer obavljen na Medicinskom fakultetu u Sarajevu po istoj prijavi. Vrši se uvid u dokumentaciju”, rečeno je iz KUIP-a za N1.

Prijava je obrazložena time da Sebija Izetbegović nije ispunila sve obaveze na postdiplomskom studiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()