Hajrudin Redžović spreman dati bubreg Boriši Simaniću

"Imam 73 godine i devet mjeseci, ali sam spreman da, ako medicinski uvjeti dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću da on ima oba i da može da uspješno nastavi košarkašku karijeru

12.09.2023. 19:57
  • Podijeli:
Boriša Simanić-64f03c5244501.webp Foto: KSS

Boriša Simanić, košarkaški reprezentativac Srbije, doživeo je tešku povredu u utakmici protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Isprva se nije činilo da su stvari toliko ozbiljne, ali je Simanić završio u bolnici, morao je na operaciju, a stvari su se posebno zakomplikovale, te je srpskom košarkašu odstranjen bubreg.

Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice na svom Facebook profilu objavio je da je spreman dati svoj bubreg stradalom košarkašu.

"Imam 73 godine i devet mjeseci, ali sam spreman da, ako medicinski uvjeti dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću da on ima oba i da može da uspješno nastavi košarkašku karijeru. Ako meni ne dozvoli medicina, molim sve svoje prijatelje i druge ljude da razmisle o mogućnosti davanja bubrega tom hrabrom mladiću",  napisao je Hajrudin na svom Facebooku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()