Građani se okupili u Tuzli nakon ubistva Amre Kahrimanović: Državo, spriječi nasilje

Mirna šetnja

11.02.2024. 13:13
  • Podijeli:
tuzla protesti avaz-65c8b8dd04370.webp Foto: Avaz

Na području grada Tuzle danas je proglašen Dan žalosti nakon brutalnog ubistva Amre Kahrimanović.

Od 12.05 sati građani će mirnom šetnjom od kafića na Brčanskoj Malti “Sydneya” do kafića u naselju Cipelići iskazati nezadovoljstvom prema najvećem krivcu za brutalno ubistvo sugrađanke Amre Kahrimanović a to su sistem i država.

Foto: Avaz

Građani se u miru i tišini okupljaju, a poruke koje šalju su jasne i nedvojbene: “Državo spriječi i zaustavi svaki oblik nasilja nad ženama i djevojkama.”

Pored brojnih građana Tuzle, skupu su se pridružili i građani Gradačca ali i drugih gradova i opština sa područja TK.

Foto: Avaz

Na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Kantonalni sud u Tuzli odredio je ubici Elvisu Ćustendilu jednomjesečni pritvor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()