Gladnom sugrađaninu napunili stan hranom i vratili kredit

Dobar dan, neugodno mi pitati. Imate li nekakve hrane, paštete ili salame da izdržim idućih 15 dana, dok mi ne dođe naknada za bolovanje?

27.04.2023. 11:10
  • Podijeli:
glad_pomoc - pixabay-644a352e53c3c.webp Foto: Pixabay

“Dobar dan, neugodno mi pitati. Imate li nekakve hrane, paštete ili salame da izdržim idućih 15 dana, dok mi ne dođe naknada za bolovanje?”

To je pitanje postavio jedan gladni muškarac Jagodi Laco, osnivačici Udruge “Empatija”, koja redovito i požrtvovno pomaže nevoljnicima diljem Splitsko-dalmatinske županije.

Muškarac je osoba s invaliditetom, nema automobil.

Splićanin koji je bio gladan nije tražio novac nego paštete i salamu, a nakon što je priča objavljena u medijima, dogodila se “poplava” ljubavi i empatije.

Ne samo da je gospodinu osigurana hrana dovoljna za tri mjeseca nego su Splićani sugrađaninu uspjeli vratiti i kredit zbog kojeg je bio pod ovrhom, piše Slobodna Dalmacija.

"Jedno veliko hvala svima. U kontaktu sam s našim članom koji se obratio za pomoć. Ne samo da mu je riješena hrana za iduća tri mjeseca, neki su i osobno išli kod njega. Riješen mu je i ostatak kredita koji nije mogao otplatiti do kraja, a time će mu se ukinuti i ovrha koju je imao.

Oduševio me zamolbom da ljudi ne doniraju više hranu jer nema gdje s njom te da je dobio i više od očekivanog. Dio hrane podijelio je i s našom članicom, koja također nije u bajnoj situaciji. Predivna gesta, zna on kako je kad se nema! Veliko hvala svima do neke nove priče.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()