Fotografije koje daju snagu

Jedna slika, za ljepši pogled - naziv je humane misije, koja je, još prošle godine, započela u Banjaluci

03.03.2023. 22:46
  • Podijeli:

Jedna slika, za ljepši pogled - naziv je humane misije, koja je, još prošle godine, započela u Banjaluci. Od tada, sumorni bolnički zidovi Kliničkog centra Republike Srpske, dobijaju boje koje zrače snagom.

Pejzaži okupani suncem, dolaze sa jasnom misijom - da osvijetle sumorne, bolničke zidove.

Ovu plemenitu priču, pokrenuo je banjalučki profesor Predrag Tošić. Kao čest gost u bolničkim sobama, dobro zna da je za snagu, često, potrebno baš ono malo.

"Nažalost, često sam u prostorijama Kliničkog centra, zbog zdravstvenog stanja. Vjerujte mi, jedna slika zaista može mnogo da znači, da prebaci onaj klik u glavi da se svi bolje potrudimo da što prije ozdravimo."

A, tek kad se udruži više od dvije stotina slika i fotografija. Pa, se njima pridruži još dvadeset. I tako, sve do 4.000. Paa... možda i više, što je i cilj ove akcije. I upravo vi, koji slušate ove riječi, možete dati svoje malo. Baš kao što je to danas, uz pomoć Turističke organizacije Republike Srpske, učinio fotograf Vladimir Tadić.

"Te fotografije, koje se postave u Klinički centar, praktično će biti jedna stalna izložba fotografija.”

Ako slika govori više od hiljadu riječi, vjerujemo da će ove, koje dolaze sa posebnom misijom, izreći i milion njih, prožetih utjehom, podrškom, ali i podsjetnikom - da ni najteža bolest, nije kraj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()