Evo šta se najviše prodavalo na pijacama širom FBiH

Svi prave zimnice

28.11.2023. 17:29
  • Podijeli:
namirnice-pijaca-kupovina-zelen-kupus.jpg

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na pijacama u oktobru 2023. godine iznosila je 1 milion 953.931 maraka, što predstavlja povećanje za 24,6 posto u odnosu na oktobar 2022. godine.

U oktobru 2023. godine učešće u ukupnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama promatrano po grupama proizvoda bilo je sljedeće: povrće 43,5 posto, voće 19, mlijeko i mliječni proizvodi 22,6, perad i jaja 5,9, žita i proizvodi od žita 1,9 posto, te ostali proizvodi 7,1 posto, saopćio je Zavod za statistiku FBiH.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()