Entuzijasti će u 12 dana biciklima prijeći čitavu granicu BiH

Projekt će se provoditi od 2. do 13. maja 2023. godine, a predstavlja 12-dnevnu avanturu u kojoj će biciklistička ekipa prijeći put od 1438 kilometara

29.04.2023. 19:36
  • Podijeli:
biciklisticka_utrka_foto_biciklistickiSavezBiH-642eacc3b13bb.webp Foto: Biciklistički savez Bosne i Hercegovine

Rolla kompanija, zajedno s Biciklističkim klubom 'Mostar', Brdsko - biciklističkim klubom 'Triton' Fojnica i Biciklističkim klubom 'Neretva' Mostar, započinje biciklistički projekt pod nazivom 'Rolla Made in BiH' - biciklom oko BiH. 

Projekt će se provoditi od 2. do 13. maja 2023. godine, a predstavlja 12-dnevnu avanturu u kojoj će biciklistička ekipa prijeći put od 1438 kilometara koji slijedi granice Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekta je promovirati važnost zdravlja i tjelesne aktivnosti te istaknuti potencijale Bosne i Hercegovine. Biciklisti - sudionici će u 12 dana proći dionicu: Mostar - Tomislavgrad - Drvar - Bihać - Novi Grad - Derventa - Bijeljina - Potočari - Višegrad - Tjentište - Trebinje - Neum - Mostar.

Rolla je ponosna na svoju djelatnicu Almu Galešić Okić, koja će realizirati ovaj projekt skupa sa: Dario Mihalj, Namik Mešak, Haris Hasić i Adnan Hrgić. Na svom putu koristit će Rolla Active aplikaciju kako bi pratili svoje fizičke aktivnosti tijekom cijele rute. Rolla platforma će također omogućiti svima da prate napredak biciklista i budu dio ove velike priče.

"Ovim putem pozivamo sve ljubitelje biciklizma i zdravog života da podrže našu ekipu i da nas eventualno i isprate biciklima iz svojih gradova na nekoj od dionica. Plan puta i više detalja o pojedinim rutama će biti objavljeni u narednim danima", rekla je Alma, voditeljica poslovnih procesa Rolla ujedno i glavni tvorac ove fantastične avanture. Ovo je tek jedan od planiranih Rolla projekata kojim se želi promovirati važnost zdravlja i tjelesne aktivnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()